Oktatás
Lovaglás oktatás felnőttek és gyermek számára, valamint problémás lovak átlovaglása, illetve csikók belovaglása
Az alább részletezett lovaglás oktatáson kívül lehetőség van elrontott lovak átlovaglására, csikók belovaglására, illetve saját lovon történő lovaglás oktatásra, versenyre való felkészítésére (részletesebben itt)

Oktatás

Vállaljuk felnőttek és gyermekek stílustól független (angol vagy western stílusban - részletesebben ide kattintva) lovaglás oktatását  kezdők és haladók részére egyaránt, terepbiztos, nyugodt, jól kiképzett lovakkal (képek) és szakképzett lovas oktatókkal (bemutatkozás).

Sétalovaglás:
Mindenkinek ajánlható, aki szeretne megismerkedni a lovaglással - hétvégente vagy előzetes egyeztetés alapján van rá lehetőség .Néhány perces ízelítő lépésben, vezető szárral- a lovaglásból. Kortól függetlenül, akár szülői segítséggel (a szülő, mivel sétáról van szó nyugodtan sétálhat a ló mellett és foghatja a gyermeket) ajánlható a lovaglás iránt érdeklődőknek.Gyermekek csak szülői  belegyezéssel vagy kisérettel sajátfelelőségre próbálhatják ki a lovaglást.


Gyermeklovagoltatás:
Sok kisgyermek szeretne a sétalovaglás után tovább lépni,de ezt általában csak 10-12 éves kortól vállalják. Gyakorló apukaként magam is szembesültem ezzel a problémával és utánanézve a következő megoldást találtam: az életkori sajátosságokat figyelembe véve tapasztalatom alapján egész pici gyerek is oktathatók ha a 3 alapkövetelményt betartunk:
1. A legfontosabb a megfelelő lófajta kiválasztása. A gyermek méreteihez leginkább a póni felel meg de fontos követelmény a nyugodtság és a megbízhatóság is és ez a legtöbb pónira sajnos nem jellemző.Számomra a tökéletes megoldást egy fiatal herélt hucul jelentette akit magam képeztem ki. Ezt a fajtát ugyanis kis termete ellenére egy felnőtt is lovagolhatja, az idegrendszere pedig legendásan jó - így én egy tökéletesen megbízható, gyermek szerető, igazi  kedvencre leltem személyében (Sanyi ide kattintva látható) .
2. Mindig figyelembe kell venni a gyermek kedvét és ha már lankad a figyelem rögtön abba kell hagyni az oktatást. Először mindig lépésben játékos lovon végzett gimnasztikai gyakorlatokkal kell kezdeni (egész piciknél és az első néhány alkalommal nem is szabad mást kérni) és csak ezután mehetünk más jármódok vagy bonyolultabb feladatok felé. Mindig figyelembe véve gyermek testi és szellemi fejlettségét 10 éves kor alatt kezdésnek először maximum 10-15 perc lehet egy foglalkozás.
3.Megfelelő védőfelszerelés. Amikor már nem vezetőszáron történik az oktatás: kötelező.

Futószáras oktatás

16 méteres körkarámban oktatóval 30 perc.

Osztály vagy lovardai lovaglás:

25x45 méteres pálya vagy 20x40 méteres fedeles lovarda  45 perc.

Terep lovaglás

Változatos sík ,dombos , erdős csodálatos  terepen 2 órás lovaglás vezetővel.

Problémás csikók , lovak be illetve átlovaglása:

Csikók belovaglása erőszakmentesen néhány hét alatt.

A rossz szokások, mint pl: agresszivitás, ágaskodás, nyeregtől való félelem, elragadás, bokkolás stb. általában helytelen lovaglás és/vagy tartás eredménye. Ezen hibák kijavítása lényegesen nehezebb és időigényesebb feladat mint a csikók helyes belovaglása.

A leghatékonyabb kiképzés az állapot felmérés és a durva hibák, ellenszegülések kijavítása után az, ha gazdival együtt folyik a kiképzés. Így elkerülhető, hogy a be vagy átlovagolt lovak miután visszakerülnek a megszokott helyükre a helytelen lovaglás és/vagy tartás miatt ismét hozzánk kerüljenek vissza hasonló vagy újabb panaszokkal. Ezt megelőzendő hasznos és nagyon fontos, hogy legalább néhány órát a gazdi is gyakorolhassa a helyes lovaglás alapjait kedvencével.

Áraink

Egyesületi formában vagy alkalmankénti fizetéssel gyermekeknek 1500Ft/alkalomtól felnőtteknek 2500 Ft/alkalomtól oktatunk iskola lovainkon.

Kérésre részletes tájékoztatót küldünk a kapcsolatoknál található elérhetőségeink valamelyikén.

 

AKTUÁLIS