Ranchfitt heti menü
Heti menü kiszállítás már 990 Ft-tól házias kemencég ételek

Ranchfitt

 

„Ami az életben jó az erkölcstelen vagy egészségtelen”

A Churchillnek tulajdonított mondás bár rendkívül szellemes és igazság is van benne, szerencsére mára már közel sem ez a helyzet. Az idézet első fele a merev erkölcsi szabályok fokozatos fellazulásával, eltűnésével vált okafogyottá, a második felének cáfolata pedig napjainkban zajlik, a korszerű és legfrissebb táplálkozástudományi ismeretek, sportorvosi kutatások felhasználásával. Napjainkban az egészséges életmód iránti igény robbanásszerű növekedése teljesen átalakítja étkezésünket. A csúcsgasztronómián, tévés főzőműsorokon, közétkeztetési reformokon keresztül egyre inkább életünk részévé válik és átalakítja a háziasszonyok szokásait is.

A Ranchfittel ezt a folyamatot erősítjük: elérhető áron, jó minőségű alapanyagokból, egészséges és ami legfontosabb, ÍZLETES , változatos ételeket, menüket kínálunk.

 

LEGYEN FINOM, AMI EGÉSZSÉGES!

 

 

1,A legjobb minőségre (ár/érték arány) törekszünk:

Saját magunk által termelt szezonális növényeket és természetes módon tartott állatokat (vagy helyi termelőktől beszerezett) bio alapanyagokat használunk fel ételeinkhez.

2, Finom, ízletes ételek:

Alapelvünk, hogy valóban finom, magyaros ízvilágú ételeket készítsünk. A legfontosabb cél az alapanyag folyamatos megfelelő minősége: ezt saját termeléssel és az ételek megfelelő válogatásával érjük el. Tehát szezonális alapanyagokból igyekszünk főzni, amit mi vagy helyi kistermelő állít elő. Nem télen fogyasztunk gyümölcsöket és nyáron sütőtököt, hanem fordítva. Télen pedig a nyáron eltett aszalványokat, cukor nélküli lekvárokat fogyasztjuk. (Nem a fóliában nevelt, génkezelt epret, stb.-t.)

3, Változatos és legtöbb esetben hagyományos ételeket készítünk megfelelő párosítással:

Igyekszünk 80%-ban olyan ételeket készíteni, amelyek megfelelnek a ma már elfogadott elvnek, hogy nagyrészt ”azt egyél, amit nagyapád is ismert”.

A finomított szénhidrátokon, fehér cukron kívül majdnem minden általunk kedvelt és ismert étel beépíthető a korszerű táplálkozásba, csak a párosítás nem mindegy. Egy ketogén diéta része lehet pl. egy finom füstölt csülök, persze nem 2 szelet kenyérrel meg sültkrumplival, egy kis sörrel leöblítve hanem például kovászos uborkával.

A megoldás az összetevőkben rejlik. Kutatások bizonyítják, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű szénhidráttal, fehérjével, zsírokkal visszük be a napi energia szükségletünket. Nem csak az számít, hány gramm fehérjét viszünk be csirkemellel, az is számít, hogy génkezelt szójával etetett, ketrecben tartott, néhány hónap alatt felnevelt csirkéből vagy igazi tanyasi kapirgálós tyúkból tesszük ezt.

A szabadon tartott állatok aminosavakban, vitaminokban sokkal gazdagabb (és antibiotikumoktól mentes) húsa nem csak ízletesebb, a kutatások szerint a felszívódása is mérhetően hatékonyabb.

Ehhez vegyük még hozzá, hogy megfelelően összeválogatva az ételeket, sokkal kisebb mennyiségű, jó minőségű étel elfogyasztásával is jól lehet lakni.

Nem mellesleg nincsenek gyomor bántalmak, puffadás stb. és nem kellenek különböző természetes és mesterséges emésztés segítő/javító tabletták, porok a tünetek kezeléshez.

 

Az életben általában nem a legolcsóbb, hanem a legjobb minőséget keressük a legjobb áron. A fentiek alapján ízletes és egészséges ételeket kínálunk hosszútávra tervezve, mindent magunk csinálunk a minőség magasan és a költségek alacsonyan tartása érdekében.

 

 

Új koronavírus

 

Alkalmazkodva a járványi ügyi intézkedésekhez vendégasztalunk étel kiszállításos formában működik. Jó minőségű alapanyagokból egyedi ízvilágú de megfizethető kiemelkedően jó ár/értékarányú menüt kínálunk már 990 Ft-tól.

 

Különlegessé teszi menünket, hogy a fenti ranchfittes elvek szerint természetes tartású, általunk nevelt állatok húsát illetve jórészt termelőktől beszerzett alapanyagokat használunk fel.

Fatüzelésű kemencékben alacsony hőmérsékleten, agyag vagy öntöttvas edényekben hosszú ideig főzve kapjuk a ránk jellemző különleges egyedi ízt és egészségesebb ételeket.

  Az állandó menünk a legolcsóbb: a klasszikus kemencés babgulyás/palacsinta összeállítás évek óta a legnépszerűbb, saját füstölt termékeink és a kemencés hosszú főzés adják meg az egyedi ízvilágot. Most menüben kedvezőbb áron kínáljuk, mint eddig bármikor.

Alap menünk minden nap egy levesből és egy főételből áll. Extra menünk feltétben vagy plusz egy édességben kínál többet. Fittnesz menünk pedig általában az alapmenüre támaszkodva, teljes kiőrlésű vagy más egészséges, nem finomított cukrot, lisztet használva készül és összeállításában is a szlogenünk az alap: „Legyen egészséges, ami finom”.

Menünket a hét minden napjára kínáljuk, ebből legalább 4 napot rendelve a kiszállítás ingyenes, egyéb esetben Veresegyházon 100Ft, a környező településekre (Erdőkertes, Szada, Csomád, Őrbottyán) 200 Ft. A kiszállítást messzebbre nem vállaljuk.

Menünk naponta 12-13 óra között személyesen is elvihető, előzetes egyeztetés után. (Veresegyház, Patak u. 54). A vírus helyzet miatt előre utalás esetén, kérésre, a kilincsre akasztva vagy más helyen hagyja futárunk az ételt, így elkerülhető a közvetlen érintkezés.


Online rendelés

Rendelésfelvétel:

online: https://forms.gle/fYy2x76vf57X2fXz9

emailen: veresiwestern@gmail.com

telefonon: reggel 9-10 között a 06/30 7169775-ös számon!

 

 

Letöltések
AKTUÁLIS