Falusi vendég asztalunk 30/7169775 számon érhető el!
Lovardánk mellett megnyitottuk Falusi Vendég Asztalunkat ahol saját vágású mangalicából,bárányból,tyúkból készült ételeinkkel várjuk kedves vendégeinket!

Fatüzelésű kemencében  készítjük a már kedvelt igazi vékony tésztás  pizzánkat(saját termelésű feltétetekkel) és hagyományos magyar ételeinket tűzálló edényekben szintén itt készítjük el.  Hagyományos receptek alapján de mai felfogásban készült  ínyencségeket is kínálunk folyamatosan .


Nyitvatartás:

Lovarda: 7-18-ig

Falusi Vendég Asztal:  Minden hétvégére tervezünk  friss vágást(tyúk,mangalica,birka) így természetesen  időjárástól fűggően  12-18 -ig tartunk nyitva honlapukon a jobb oldali menűbe az aktuálisok olvashatják ha nem vagyunk az adott hétvégén nyitva!!!!

Konyha  18-ig

Téli nyitvatartás : december 15.-március 15 között csak jó idő esetén hétvégente  12-18 óra között a honlap jobb oldali menüjében mindig olvasható ha hétvégén nyitva tartunk!

Vendég asztal

MEGNYITOTTUK Falusi Vendég Asztal szolgáltatásunkat:
Veresegyházon a medvefarm mellett, lovardánk közvetlen szomszédságában festői
környezetben átalakítottuk FOGADÓ A FOLTOSLÓHOZ nevű éttermünket.Igyekazü helyi
kistermelőktől beszerezni jó minőségű alapanyagokat illetve saját termelésű alapanyagokat is használunk mind nagyobb arányban.

A törvényi változások illetve a folyamatos jó minőségű és egészséges alapanyagok iránti igényünk miatt döntöttünk ,hogy étteremünket Falusi vendég asztalként müködtetjük tovább.De mi is  a Falusi Vendég Asztal szolgátatás?

Annyiban hasonlít egy étteremhez,hogy természetesen itt is helyben készült friss ételeket kínálunk de fontos különbség ,hogy az alapanyagok meghatározó részét magunk termeljük a húsokat teljes egészében (a tartástól a tányéra kerülésig minden munka folyamatot magunk végzünk).Tehát pontosan tudjuk,hogy szabadon és nem ketrecben, ólban tartott gyors tápokon , szójákon felnevelt esetleg hormon kezelt állatok húsából készült és minden féle állomány,szín,íz fokozókkal feljavított valamint tartósítószerekkel kezelt alap anyaggal dolgozunk.Ezekből csak egézségtelen rossz minőségű étel készíthető ezzel szemben a nálunk született és nevelt állatokból  egézséges és valódi húsból készült ételekek tudunk kínálni folyamatosan egy féle minőségben.Sok kutatás biznyítja számos civilzációs betegség amiknek jórésze nagyapáink körében alig vagy teljesen ismeretlen volt és jelenleg nép betegségnek számítanak közvetlen összefüggésbe hozható a táplálkozással és az élelmiszer ipar által előszeretettel használt nem természetes adalékokkal,kiegészítőkkel!!A tartás mellet a fentiek miatt fontos a feldolgozás is ezt a jelenlegi törvények  a régi  paraszti hagyományoknak  megfelelően engedélyezik de megkövetelve és a hatóság által folymatosan ellenőrizve a kornak megfelelő higéniás és egyébb szabályok  betartását és a megfelelő felszerelést.Ez azt jelenti ,hogy természetesen nem vágunk minden héten mangalicát de húst bevizsgáltatjuk, lefagyasztjuk és csak ezt  használhatjuk fel a következő vágásig.

Működés:

Az állat simogatónkba nevelt őshonos állatainkat(tyúkok,mangalicák,magyar tarkák,rackák és kecskék) állományát tovább bővítettük és ez az idei évtől lehetővé tette ,hogy csak a saját magunk által szabadon tartott és hagyományos módon etett(szálas és szemes takarmánnyal) általunk vágott és feldogozott húsokat használjunk ételeink elkészítéséhez!!Főszezonban(márc 15-dec.15) minden hétvégn friss vágású húsokból készült ínyencésegeket kínálunk így ebben az időszakban az időjárás függvényében 12 és 19 óra között szombat és vasárnap folyamatosan nyitva tartunk(ezeket a  heti ajánlatokat illetve ha nem nyitunk ki vmilyen oknál fogva az adott hétvégén minden esetben  a honlapunk jobb oldalán az "aktuális)"felirat alatt közé teszük!!!).Temészetesen ez nem jelenti azt,hogy minden hétvégente disznót vágunk de kisebb állatokat
Valódi fatüzelésű kemencében sült ételekkel, illetve a már nagy sikerű igazi vékony tésztás olasz pizzákkal és
heti különleges ajánlatokkal várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan növeljük a többi alapanyag esetében is a saját magunk által termelt alapanyagok arányát fólia sátrunk és gyümölcs fáink segítségével így saját termelésű zöldségek,fűszerek ,szörpök ,lekvárok és aszalványok felhasználásával.
  Ételeink jó része, részben vagy egészben hagyományosan épített fatüzelésű kemencében készül, ez különleges egyedi ízt ad nekik a gáz-, illetve villanytűzhelyen készült ételekhez képest. A fentieken túl,helyben készült kenyérrel, illetve pogácsával vagy grissinivel kedveskedünk a hozzánk betérőknek.

AKTUÁLIS